V-Shot

Wanneer V-shot behandeling?

De V-shot behandeling wordt gebruikt bij vaginale atrofie, lichen sclerosus, littekenvorming en dergelijke.

Naarmate we ouder worden kunnen fysieke veranderingen in vulva en vagina optreden, zoals irritatie, dunner worden en uitdrogen van de vaginale wanden. Samen worden deze veranderingen vaginale atrofie genoemd. Ze ontwikkelen zich als gevolg van lagere niveaus van het oestrogeenhormoon in het lichaam. Verandering van de vaginale huid kan ook optreden in het kader van huidaandoeningen, waarbij lichen sclerosus 1 van de meest bekende is.

Deze problemen kunnen geslachtsgemeenschap pijnlijk maken en levensstijlbeperkende urinewegsymptomen veroorzaken, zoals urineweginfecties, een verhoogde plasfrequentie en het moeilijker kunnen ophouden van de urine.

Het injecteren van PRP, plaatjesrijk plasma, betreft een minimaal invasieve behandeling die de genezende krachten van je eigen lichaam benut om de vaginale wanden, vulva en schaamlippen te revitaliseren en te verjongen. Dit met de bedoeling om deze veranderingen om te keren en verlichting te bieden aan deze symptomen.

De behandeling

Het is een veilige, dertig minuten durende, niet-chirurgische behandeling, welke gebruik maakt van je eigen bloedplaatjesrijk plasma.

PRP wordt verkregen uit je eigen bloed door een deel van het plasma dat rijk is aan bloedplaatjes te scheiden van de rode bloedcellen. Dit is een bestanddeel van je bloed dat een hoge concentratie vrijstelt aan groeistimulatoren en verschillende eiwitten bevat.

Waar wordt geïnjecteerd?

Het bloedplaatjesrijk plasma kan thv de aangetaste zones worden geïnjecteerd. Je kan er ook voor kiezen om een meer uitgebreide regio te behandelen, namelijk de schaamlippen, clitoris en G-spot. Er is geen risico op een allergische reactie of het bekomen van een besmettelijke ziekte, omdat het bloedplaatjesrijk plasma uit je eigen bloed wordt gehaald.

Er zijn geen ernstige bijwerkingen of complicaties van de behandeling gemeld. Je kan nadien een tijdelijke milde zwelling, ongemak of licht bloedverlies hebben. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 1 à 3 dagen.

Je kan al je normale activiteiten meteen hervatten. We raden je wel aan om 24 uur lang niet gepenetreerd te worden en ook niet te gaan sporten.

Is het pijnlijk?

Vóór de PRP-injecties wordt het gebied verdoofd met een verdovende zalf. Dit helpt om de ongemakken te verminderen, zodat de behandeling aanvaardbaar is. De meeste patiënten melden slechts een klein ongemak en melden dat de injecties aanvoelen als een warm gevoel met een licht knijpen of steken.

Hoe lang duurt het voordat het werkt?

Elke vrouw reageert anders op de behandeling. Sommigen melden een bijna onmiddellijke verbetering van hun symptomen. Bij de meeste vrouwen duurt het echter ongeveer twee weken voordat de helende groeifactoren in beginnen te werken. Maximale voordelen van de behandeling worden meestal gezien binnen een tijdspanne van 3 à 4 maanden.

Hoeveel sessies nodig?

Om goede resultaten te halen met je V-shot zijn drie sessies nodig. Om de 6 weken kom je terug voor je volgende sessie. De behandeling werkt lang door. Om het effect vast te houden is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig.

Meer uitleg

Meer uitleg kunt u krijgen op de raadpleging bij Dr. Maes.

Nederlandse dames

In Nederland is er steeds meer vraag naar de behandeling, echter het aantal artsen met ervaring is beperkt. We mogen inmiddels zeer veel Nederlandse dames verwelkomen in onze privépraktijk die is gevestigd onder de ‘rook’ van Antwerpen.

Kosten en betaling

Prijs is € 350,- per inspuiting.

Het basistarief voor de raadpleging is € 55,- (zonder bijkomend onderzoek of inspuiting) waarbij u kunt betalen met Bancontact, Maestro of contant.

urologische prp