V-Shot

Wanneer V-shot behandeling?

De V-shot behandeling wordt gebruikt bij vaginale atrofie, lichen sclerosus, littekenvorming en dergelijke.

Naarmate we ouder worden kunnen fysieke veranderingen in vulva en vagina optreden, zoals irritatie, dunner worden en uitdrogen van de vaginale wanden. Samen worden deze veranderingen vaginale atrofie genoemd. Ze ontwikkelen zich als gevolg van lagere niveaus van het oestrogeenhormoon in het lichaam. Verandering van de vaginale huid kan ook optreden in het kader van huidaandoeningen, waarbij lichen sclerosus 1 van de meest bekende is.

Deze problemen kunnen geslachtsgemeenschap pijnlijk maken en levensstijlbeperkende urinewegsymptomen veroorzaken, zoals urineweginfecties, een verhoogde plasfrequentie en het moeilijker kunnen ophouden van de urine.

Het injecteren van PRP, plaatjesrijk plasma, betreft een minimaal invasieve behandeling die de genezende krachten van je eigen lichaam benut om de vaginale wanden, vulva en schaamlippen te revitaliseren en te verjongen. Dit met de bedoeling om deze veranderingen om te keren en verlichting te bieden aan deze symptomen.

Wat is een PRP V-shot behandeling?

Het is een veilige, dertig minuten durende, niet-chirurgische behandeling, welke gebruik maakt van je eigen bloedplaatjesrijk plasma.

PRP wordt verkregen uit je eigen bloed door een deel van het plasma dat rijk is aan bloedplaatjes te scheiden van de rode bloedcellen. Dit is een bestanddeel van je bloed dat een hoge concentratie vrijstelt aan groeistimulatoren en verschillende eiwitten bevat.

Niet elk V-shot is hetzelfde

Bij CURE gebruiken we modernste PRP-techniek met een medische aanpak, waarbij het ingebrachte concentraat hoger is. Dit maakt dat een V-shot krachtiger is, dan het concentraat dat wordt gebruikt in de cosmetische wereld. Het voordeel is dat je minder behandelingen nodig voor hetzelfde resultaat.

Waar wordt de V-shot geïnjecteerd?

Het bloedplaatjesrijk plasma kan thv de aangetaste zones worden geïnjecteerd. Je kan er ook voor kiezen om een meer uitgebreide regio te behandelen, namelijk de schaamlippen, clitoris en G-spot. Er is geen risico op een allergische reactie of het bekomen van een besmettelijke ziekte, omdat het bloedplaatjesrijk plasma uit je eigen bloed wordt gehaald.

Er zijn geen ernstige bijwerkingen of complicaties van de V-shot gemeld. Je kan nadien een tijdelijke milde zwelling, ongemak of licht bloedverlies hebben. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 1 à 3 dagen.

Je kan al je normale activiteiten meteen hervatten. We raden je wel aan om 24 uur lang niet gepenetreerd te worden en ook niet te gaan sporten.

Hoe voelt de V-shot aan en is het pijnlijk?

Vóór de PRP-injecties wordt het gebied verdoofd met een verdovende zalf. Dit helpt om de ongemakken te verminderen, zodat de V-shot-behandeling aanvaardbaar is. De meeste patiënten melden slechts een klein ongemak en melden dat de injecties aanvoelen als een warm gevoel met een licht knijpen of steken.

Hoe lang duurt het voordat de V-shot werkt?

Elke vrouw reageert anders op de V-shot procedure. Sommigen melden een bijna onmiddellijke verbetering van hun symptomen. Bij de meeste vrouwen duurt het echter ongeveer twee weken voordat de helende groeifactoren in beginnen te werken. Maximale voordelen van de V-shot worden meestal gezien binnen een tijdspanne van 3 à 4 maanden.

Hoeveel sessies nodig?

Om goede resultaten te halen met je V-shot zijn drie sessies nodig. Om de 3 – 4 maanden kom je terug voor je volgende sessie. De V-shot behandeling werkt lang door. Om het effect vast te houden is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig.

V-shot prijs?

Per sessie betaal je € 287,- zonder medische indicatie.

N.B. Bij een medische indicatie bestaat een mogelijkheid tot gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit in België. Dit wordt besproken tijdens de raadpleging bij Dr. Maes.

V-shot combineren met O-shot en G-shot

Combinaties zijn alleen mogelijk in overleg met Dr. Maes.

Nederlandse dames

In Nederland is er steeds meer vraag naar de V-shot, echter het aantal artsen met ervaring is beperkt. We mogen inmiddels zeer veel Nederlandse dames verwelkomen voor hun V-shot in onze privépraktijk die is gevestigd onder de ‘rook’ van Antwerpen.

v-shot