U-Shot

Wat is een U-Shot?

Een U-shot wordt vaak toegepast bij incontinentie die ontstaat bij druk op de blaas en sluitspier.

Bloedafname

Voor de verdoving en de inspuiting van het bloedplaatjesrijk plasma dient er bloed te worden afgenomen. Dit wordt gedaan met een zeer dun vleugelnaaldje.

Is de behandeling pijnloos?

Het bloed dat is afgenomen wordt gecentrifugeerd. Het plasma wordt voorbereid. Tegelijkertijd wordt de verdoving aangebracht en toegediend. Deze bestaat uit een verdovende zalf.

De behandeling

Ongeveer een kwartier na de verdoving is het bloedrijkplaatjes plasma klaar om te worden ingespoten. Bij vrouwen is dit via de vagina en bij mannen via het plaskanaal.

Hoeveel sessie nodig?

Om goede resultaten te halen zijn drie sessies nodig. Om de 6 weken kom je terug voor je volgende sessie. De behandeling werkt lang door. Om het effect vast te houden is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig.

Meer uitleg

Meer uitleg kunt u krijgen op de raadpleging bij Dr. Maes.

Nederlandse dames en heren willen een U-shot

In Nederland is er steeds meer vraag naar de behandeling, echter het aantal artsen met ervaring is beperkt. We mogen inmiddels zeer veel Nederlandse dames en heren verwelkomen in onze privépraktijk die is gevestigd onder de ‘rook’ van Antwerpen.

Kosten en betaling

Prijs is € 350,- per inspuiting.

Het basistarief voor de raadpleging is € 55,- (zonder bijkomend onderzoek of inspuiting) waarbij u kunt betalen met Bancontact, Maestro of contant.

urologische prp