U-Shot

Wat is een U-Shot?

Een U-shot wordt vaak toegepast bij incontinentie die ontstaat bij druk op de blaas en sluitspier.

Niet elk U-shot is hetzelfde

Bij CURE gebruiken we modernste PRP-techniek waarbij het  ingebrachte concentraat hoger is. Dit maakt dat een U-shot krachtiger is, dan het concentraat dat over het algemeen wordt gebruikt. Het voordeel is dat je minder behandelingen nodig voor hetzelfde resultaat. 

Bloedafname voor U-shot behandeling

Voor de verdoving en de inspuiting van het bloedplaatjesrijk plasma dient er bloed te worden afgenomen. Dit wordt gedaan met een zeer dun vleugelnaaldje.

Is de behandeling pijnloos?

Het bloed dat is afgenomen wordt gecentrifugeerd. Het plasma wordt voorbereid. Tegelijkertijd wordt de verdoving aangebracht en toegediend. Deze bestaat uit een verdovende zalf.

De behandeling

Ongeveer een kwartier na de verdoving is het bloedrijkplaatjes plasma klaar om te worden ingespoten. Bij vrouwen is dit via de vagina en bij mannen via het plaskanaal.

Hoeveel sessie nodig?

Om goede resultaten te halen zijn drie sessies nodig. Om de 3 – 4 maanden kom je terug voor je volgende sessie. De behandeling werkt lang door. Om het effect vast te houden is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig.

U-shot prijs?

Per sessie betaal je € 287,- zonder medische indicatie.

N.B. Bij een medische indicatie bestaat een mogelijkheid tot gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit in België. Dit wordt besproken tijdens de raadpleging bij Dr. Maes.

Nederlandse dames en heren willen een U-shot

In Nederland is er steeds meer vraag naar de behandeling, echter het aantal artsen met ervaring is beperkt. We mogen inmiddels zeer veel Nederlandse dames en heren verwelkomen voor U-shot in onze privépraktijk die is gevestigd onder de ‘rook’ van Antwerpen.

u-shot