Op de raadpleging andrologie vind je een antwoord op je vragen over seksualiteit en dergelijke. Erectieproblemen krijgen hier ook een plaats. Dr. Stijn Boulanger helpt je daar graag mee voort. Sofie Dieltjes en Peter de Cleen, sexuologen, bieden extra steun aan, dit met onderling overleg. Het injecteren van PRP, plaatjes rijk plasma, in de penis is eveneens een mogelijkheid.
We werken zoveel mogelijk minimaal invasief. Van zodra mogelijk opereren we laparoscopisch. Dit is een techniek waarbij we in de buik via een kleine insnede thv de navel CO2 inbrengen. Via deze weg wordt na het opblazen van de buik een camera ingebracht. Bijkomend worden enkele kleine sneetjes gemaakt om de instrumenten in te brengen en de operatie uit te voeren. Er kan fijner worden gewerkt en het herstel wordt hierdoor sterk vergemakkelijkt.
Dit is idem voor wat betreft het aanpakken van niersteenproblemen. Deze kunnen worden behandeld via de nieuwste technieken met zo weinig mogelijk hinder na de ingreep. Dit omvat het gebruik van de ureteroscoop, eventueel flexibel, lasertechnologie en toepassen van PNL en miniPERC, zodat langs de flank directe toegang tot de nier kan worden bekomen. Nadien kan bespreking plaats vinden op de steenraadpleging. Dr. Karel Coppens voert deze ingrepen met finesse uit.
Urineverlies, problemen bij het plassen, blaaspijnen en urineweginfecties vinden een luisterend oor op de functionele raadpleging. Een plaskalender geeft vaak extra informatie. Deze kan je reeds op voorhand downloaden en ingevuld meebrengen naar de raadpleging. Indien je met een gevulde blaas komt, kunnen we een plastest laten afleggen, waarbij je straal kan worden nagekeken.
Indien extra informatie nodig is, wordt een urodynamisch onderzoek gepland. Hierbij meten we de werking van de blaas, de sluitspier en de bekkenbodemspieren.
Buiten de klassieke behandelingen bieden we het inspuiten van Botox in de blaas aan. Dit vindt vlot plaats onder lokale anesthesie. Er kan ook worden voorgesteld om op de bezenuwing van de blaas in te werken door middel van PTNS, het aanprikken van de nervus tibialis ter hoogte van de hiel of het plaatsen van een sacrale neurostimulator. We zijn momenteel ook de mogelijkheden van PRP (Plaatjes rijk plasma) aan het bekijken.